Retraite bij de Clarissen zusters in Megen

Van 16 tot en met 18 juni 2017 zijn een aantal parochianen op retraite geweest bij de zusters Clarissen in Megen. De eerste dienst die wij mochten bijwonen was het avondgebed. En daar klonk het geluid van engelen ... de zusters Clarissen zongen zoals alleen engelen zouden kunnen klinken. Een ware ode aan de Heer.

De maaltijden genieten we samen met de zusters in de refter in stilte. Een van de deelnemers verwoordt het zo: "Onze eerste indruk hiervan was hoe dicht ik stond bij het gebruiken van de maaltijd, het besef dat ik mocht delen in overvloedig heerlijk eenvoudig voedsel. Men zou dat meer moeten doen, het eten in stilte."


Als gezamenlijk werkstuk tijdens de retraite was gekozen voor ‘het Onze Vader’. Belicht in verschillende talen: van het origineel in het Aramees tot de hedendaagse nieuwe Rooms Katholieke Nederlandse versie. We hadden eindeloos door kunnen praten over dit gebed, ‘Het Gebed’.

Een mooie groep samen, harmonieus, makkelijk in omgang, sommigen stiller dan anderen, sommigen dieper in gedachte dan anderen. Eenieder kent zijn eigen redenen om er te zijn.

Oud-katholieke parochie H. Maria Maior, Dordrecht | Techniek: SiteCan, Hilversum