BEZINNINGSDAGEN: "AAN ELKAAR TOEVERTROUWD!"

Van 8 tot 11juli 2022 vinden voor de tiende keer de internationale oud-katholieke bezinningsdagen plaats in de Willibrordabdij in Doetinchem. Tijdens deze dagen nodigen we u uit om te werken aan uw oud-katholieke spiritualiteit. 

Voor wie zijn de dagen bedoeld?
Iedereen is welkom, ook niet oud-katholieken. Er zijn al veel initiatieven voor theologen en pastores, daarom nodigen we vooral ook niet-theologen uit. Wij willen hen faciliteren om te communiceren over hun geleefde geloof, om dat uit te drukken in woorden en andere vormen. Maar pastores worden uiteraard niet uitgesloten van deelname.

Het thema dit jaar is een ‘synodale stijl van leven’. Wat moet ik hier precies onder verstaan?
Het woord ‘synodaliteit’ wordt vaak juridisch ingevuld, als ‘democratie’. Etymologisch betekent het: samen op weg. Aan elkaar toevertrouwd is de spirituele betekenis. Openstaan voor elkaars mening en context, voor het anderszijn van de ander, in het besef dat we aan elkaar zijn toevertrouwd. Deze spirituele dynamiek is ook heel creatief. Hoe anders we ook zijn, we zijn en willen samen op weg zijn. Synodaliteit is een levenshouding, die speelt overal.

 

Meer hierover leest u hieronder.( door de corona zijn de dagen verplaats naar 8-11 juli 2022) klik hier.

Oud-katholieke parochie H. Maria Maior, Dordrecht | Techniek: SiteCan, Hilversum