1-4 September Oud-Katholieken congres Bon

 

 

 

Van 1 tot 4 september 2022 komen oud-katholieken vanuit heel de wereld samen tijdens het oud-katholiek congres. Er is tijd voor ontmoeting, verdieping en ontspanning. Het oud-katholiek congres vindt dit jaar plaats in Bonn. Iedereen is van harte welkom zich aan te sluiten.

op de site van de landelijke kerk staat hetvolgende bericht.

INTERNATIONAAL OUD-KATHOLIEK CONGRES (BONN)

Eén keer in de vier jaar komen oud-katholieken vanuit heel de wereld samen om elkaar te ontmoeten tijdens het internationaal oud-katholiek congres. Dit jaar vindt het congres plaats in Bonn van 1-4 september 2022, onder het thema ‘Voor het leven’. Hieronder vind je informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden.

Op het congres in Bonn, een stad aan de Rijn, ontmoeten we geloofsgenoten wereldwijd, vieren we samen en wisselen we van gedachten over zaken die ons als christenen aangaan.

Programma
Het congres begint op donderdag 1 september om 16.00 uur in de oude plenaire zaal van de Duitse Bondsdag, die nu deel uitmaakt van het WCCB (World Conference Center Bonn). Daar staat een gevarieerd programma voor ons klaar met lezingen, workshops, diners, en vieringen. Op zondag worden de congresdeelnemers uitgenodigd voor verschillende eucharistievieringen in oud-katholieke gemeenschappen in Bonn en omgeving.

Tickets
Het congresticket van € 150,- is incl. lunch en diner en geeft toegang tot alle officiële evenementen (inclusief de boottocht op de Rijn). Er zijn ook dagkaarten en tickets met korting verkrijgbaar. Hotelovernachtingen in verschillende prijscategorieën zijn gereserveerd. Raadpleeg de website van het congres: www.iakk2022.de voor meer informatie en inschrijven.

Financiële ondersteuning
Voor wie financiële ondersteuning nodig heeft om deelname mogelijk te maken, is er een subsidie beschikbaar van 250 euro per persoon. De subsidie zal worden toegekend op basis van volgorde van aanmelden (in totaal zijn veertig subsidies beschikbaar).

De subsidie kan worden aangevraagd bij het Bisschoppelijk Bureau via buro@okkn.nl.

Ook jongeren zijn van harte welkom

Vanuit Nederland organiseert het Oud-Katholiek Jongerenpastoraat een eigen jongerenprogramma voor jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar. 

Wat kun je verwachten?

  • De hoogtepunten van het algemene congres (zoals de openings- en slotdienst)
  • Spannende en speelse activiteiten in en om de stad Bonn
  • Goede gesprekken met elkaar
  • Activiteit rondom de Bijbel
  • Veel gezelligheid met elkaar en vrienden maken!

Facts

Leeftijd: 12-25 jaar 
Heenreis: Donderdagmorgen 1 september (Utrecht CS)
Terugreis: Zondag 4 september
Kosten: € 130 ,- p.p. all-in (mocht dit een probleem zijn dan vinden we een oplossing!)
Verblijf:  Jugendherberge Bonn
Contact: thelma@okkn.nl / erna.peijnenburg@okkn.nl 
Info & aanmelden www.okj.okkn.nl

 

Oud-katholieke parochie H. Maria Maior, Dordrecht | Techniek: SiteCan, Hilversum